Lärare

Anna Esbjörner

Suzukilärare i violin och Småbarnsmusik. Anna Esbjörner är utbildad violinpedagog med examen från Musikhögskolan vid Örebro universitet 2009. Under de fem åren på Musikhögskolan studerade hon för violinprofessor Sven-Ole Svarfvar. Efter examen har hon undervisat i ett flertal av länets musikskolor och 2013 anställdes hon i Betelkyrkans musikskola, nuvarande Musikskolan Crescendo. Anna var själv elev i Betelkyrkans musikskola som barn och studerade bland annat för den erfarna pedagogen Maj-Britt Ström. Anna brinner för undervisning enligt Suzukimetoden och är en ambitiös violinist och pedagog. Under de sex senaste åren har Anna tagit tre examen i Suzukiförbundets nivåutbildningar och hon är trygg i att undervisa både nybörjare och avancerade elever. Noggrannhet och glädje är hennes två ledord i undervisningen och Anna är stolt över att vara med och driva Musikskolan Crescendo vidare.

Karra Sandin

Suzukiärare i cello. Karra började spela piano vid sju års ålder, men från det första tillfället hon hörde ljudet från en orkester, visste hon att hon var menad att spela ett stränginstrument. Hon började sina cellostudier vid 11 års ålder och blev tre år senare antagen till San Francisco Conservatory och San Francisco School of the Arts. Karra Sandin har avgångsbetyg från the Idyllwild School of Music and the Arts (vilken numera heter Idyllwild Arts Academy) där hon var elev till John Walz. Hon har en musikerexamen (Bachelor of Music) från San Francisco State University (där hon studerade intensivt med the Alexander String Quartet), en akademisk examen (Artist Diploma) från Brandeis University, och en mastersexamen i musik (Master of Music) från University of Illinois at Urbana-Champaign. Hennes lärare har, bland andra, varit Irene Sharp, Laurien Laufman, Rhonda Rider, Sandy Wilson, Carol Rice, och Ira Lehn. Hennes uppträdanden har tagit henne till flertalet länder och många av världens finaste konserthus. Hon företrädde USA i the Jeunesses Musicales World Orchestra – vilket är en grupp som arbetar för att främja världsfreden – säsongen 1998-99 och turnerade Taiwan, Japan, Sydkorea, Filippinerna, Tyskland och Luxemburg. Karra bor nu i Stockholm där hon ägnar sin tid på samma sätt som i hennes föregående hemort Berlin, dvs. med aktiviteter relaterade till cello. Hon ger privata lektioner i cello till en varierad och energisk grupp elever, uppträder med flertalet lokala musiker vid händelser relaterade till kammarmusik och orkestrar, eller befinner sig i en studio där hon spelar in stycken tillsammans med musikband. Hon behärskar Suzukimetoden för cello fullständigt och undervisar även i den traditionella metoden.

Eva Nilzon

Lärare i violin och Musiklekis. Eva Nilzon är utbildad violinpedagog med examen från Musikhögskolan Ingesund 2014 där hon bland annat studerade under professor Magnus Ericsson och Eva Belvelin. Eva är uppvuxen i Göteborg där hon började spela violin enligt Suzukimetoden för Eva Belvelin. I tonåren spelade Eva i violinensemblen Scandinavian Strings och fick delta i många spännande konsertprojekt, turneér och samarbeten med artister. “Det bästa med att vara violinpedagog är att se eleverna lyckas och nå framgång, att hitta nya och roliga sätt att få eleven intresserad och lära sig behärska teknik och musikalitet. Musikskolan Crescendo är en ambitiös skola som tar musiken, undervisningen och eleverna på stort allvar. Det är en glädje att få vara en del av att föra det arvet vidare.” Eva har även stor erfarenhet av att jobba som musiklärare i grupper med barn som har olika funktionsvariationer.

Elain Olsson

Lärare i piano enligt Suzukimetoden. Elain Olsson är utbildad konsertpianist vid Luzern Musikkonservatorium, Schweiz och Kungliga Musikhögskolan, Stockholm. Elain spelar i många olika sammanhang, både som solist, kammarmusiker och ackompanjatör. Speciellt kammarmusiken ligger henne varmt om hjärtat. Hon är medlem i flertalet kammarmusikensembler. En återkommande konstellation är med violinisten (och maken) Roger Olsson. De har turnerat mycket tillsammans, utsetts till svenska representanter vid Henri Marteau-festivalen i Tyskland samt spelat in musik för Sveriges radio P2. Elain är sedan 2020 konstnärlig ledare för kammarmusikserien Musik i Birgittakyrkan. Hon har också under många år varit verksam som lärare i klassiskt piano och kammarmusik vid Kävesta folkhögskola och repetitör vid Örebro Musikhögskola. Elain har också samarbetat med Svenska Kammarorkestern, Örebro som orkesterpianist och audition-ackompanjatör. Med dem har hon framträtt på Örebro Konserthus, Nalen och Berwaldhallen.

Johanna Person

Suzukilärare i piano, Pre Twinkles och Sjung med ditt barn. Johanna Person är utbildad piano- och ensemblelärare och tog sin examen vid Musikhögskolan Ingesund år 2018. Hon studerade klassiskt piano för Julia Mustonen Dahlqvist och Mikael Kanarva. Läsåret 2015-2016 spenderade hon på utbyte i Frankrike och där studerade hon för Masako Hayashi Ebbesen. Johanna har examen i nivå ett och två i Suzukiförbundets nivåutbildningar. Hon använder sig mycket av lekar och spel i sin undervisning både för inlärning av piano men också för att på ett roligt sätt få med musikteoretiska moment i sin undervisning. Johanna har gått en kurs i Music Mind Games som är en särskild metod att lära elever noter och musikteori på ett lekfullt sätt. Johanna undervisar även i PreTwinkles som är en lekfull introduktion i pianots värld och hon har som specialitet att hitta på roliga övningsutmaningar för eleverna!

Erik Wing

Lärare i vuxenundervisning på cello. Erik Wing är en cellist från Örebro. Han utbildade sig till musiker med kontrabas som huvudinstrument och arbetade under flera år i bland annat Helsingborgs symfoniorkester. Nu är han tillbaka i Örebro och arbetar som pedagog för våra vuxna celloelever i Musikskolan Crescendo samt som cello- och kontrabaspedagog vid Köpings Kulturskola. Erik är utbildad Suzuikipedagog och har nivå 1 och 2.

David Rice

Lärare i gitarr, ukulele, elbas, solosång, femsträngad banjo, mandolin och bodhran (irländsk handtrumma) samt piano. Vilket instrument är du sugen på att lära dig? David Rice är en erfaren lärare som har många strängar på sin lyra och undervisar i så mycket som 10 instrument! David är en amerikansk folkmusiker och musiklärare som studerat musik vid universitetet i Denver, Colorado, men bor i Sverige sedan länge. David har en speciell förkärlek för keltisk och irländsk musik och har spelat in flera skivor. På senaste skivan “Ireland in my roots” sjunger han och spelar gitarr, banjo, bas, piano, kastanjetter och den irländska handtrumman bodhran.

Linn Elvkull

Rektor. Efter att ha avslutat en framgångsrik karriär som orkestermusiker och alternerande stämledare i viola i Svenska Kammarorkestern efter 28 år blev Linn erbjuden platsen som rektor i Betelkyrkans Musikskola under våren 2020. Linn brinner för musik och musicerande och vill gärna inspirera andra att välja musikens väg genom sin undervisning, konserter med Wirénkvartetten och som rektor. "Att vara spindeln i nätet och utveckla Musikskolan Crescendo, att samarbeta med våra duktiga lärare och främst att träffa alla musikskolans underbara elever är ett fantastiskt roligt arbete!" Linn är utbildad musiker vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Musikhögskolan i Göteborg. Linn är en erfaren pedagog med undervisning på Musikhögskolan vid Örebro Universitet och Kulturskolan i Nora. Under 2019-2020 gick Linn påbyggnadsutbildning i violin/violametodik hos lektor Ulla Magnusson. Under 2019-2020 gick Linn en ledarskapsutbildning vid Karlstads Universitet. Förutom rektorsskapet undervisar Linn i kammarmusik och viola i Musikskolan Crescendo.