Om oss

Det är vi som är Musikskolan Crescendo

Kvalitet, trygghet och utveckling är ord som kännetecknar Musikskolan Crescendo.  Vi har en ambitiös, effektiv och högklassig undervisning med ett tryggt och stabilt lärarlag som alla har examen från Musikhögskolan och flera nivåer i Suzukimetodiken och våra instrument är violin, cello och piano. Vi brinner för att introducera dig och ditt barn i musikens underbara värld! 

Små barn

Börja tidigt – satsa – ha stöd hemifrån, är ett bra recept. Vi introducerar barn i musikens värld genom småbarnsmusik, musiklekis och Pre Twinkles och erbjuder instrumentalundervisning enligt Suzukimetoden från 4 års ålder. Musiken används bland annat för att utveckla barnets personlighet, koncentrationsförmåga, motorik och samspel i  grupp. 

Eftersom barnet börjar spela så tidigt kan musiken bli en viktig del av identiteten genom olika perioder av uppväxten. Glädjen att kunna spela ett instrument är en skatt man får med sig ut i livet och genom åren har Musikskolan haft flera elever som valt att satsa på musiken som yrke. Att framträda inför andra, att arbeta mot ett mål och få belöning när man lyckas ger självkänsla. Att veta hur man lär sig smittar dessutom av sig på skolarbetet. Som en bonus kanske ditt barn får vänner för livet!

Utbilda och inspirera

För en del elever kan musikskolan fungera som en plantskola för ett framtida musikerliv i orkester, opera, som solist eller pedagog. Vi erbjuder fördjupning för de elever som vill satsa på sitt spel genom längre enskilda lektioner och vi arrangerar roliga speldagar för varje instrument med inbjudna gästpedagoger. I vår musikkurs får de elever som kommit längst möjlighet att spela kammarmusik, spela solo, lära sig om hur en orkester fungerar, lära sig presentera, ha konserter och få en inblick i musikteori och musikhistoria. 

Hos oss ingår att gå på ett antal konserter med Svenska Kammarorkestern och Örebro Kammarmusikförening tillsammans med en lärare, för att eleven ska få en trygg introduktion i Örebros rika musikliv samt en konsertresa till en större stad en gång per år med de äldsta elevgrupperna.

Musikskolan arrangerar varje termin ett antal offentliga konserter där både elever och professionella musiker framträder.

Instrumentalundervisning för vuxna

Har du en dröm om att lära dig spela ett instrument? Vi erbjuder instrumentalundervisning för vuxna i violin, viola, cello och piano.

Vi erbjuder fortbildning för musiker och pedagoger.

Mitt mål är att alla ska känna till Musikskolan Crescendo. Här kan du komma in i musikens underbara värld som bebis och fortsätta upp i vuxen ålder. Jag känner mig stolt över vår kvalité, vår trygga familjära skola och de möjligheter som finns hos oss för elever som vill utvecklas och satsa på sitt instrument.”

/Linn Elvkull, Rektor

Musikskolan Crescendo

Föreningen Musikskolan Crescendo bildades den 13/12-21 med en interimsstyrelse bestående av Anna Elvkull, Peter Engborg, Anna Elverskog, Niklas Karlsson, Andreas Tengberg, Börje Ström, adjungerad och rektor Linn Elvkull, adjungerad. Musikskolan drivs som en ideell förening med organisationsnummer 802538-2451 och är arbetsgivare åt lärarna och rektorn.

Ordförande

Anna Elvkull

Jurist och är förälder till ett barn som spelat fiol i Betelkyrkans Musikskola.

Rektor, adjungerad

Linn Elvkull

Rektor i Musikskolan Crescendo, tidigare musiker i Svenska Kammarorkestern, förälder till två barn som gått i Betelkyrkans Musikskola.

 

Kassör

Peter Engborg

Sjuksköterska som även jobbat med marknadsföring och försäljning inom läkemedelsindustrin och Betelkyrkans Musikskolas ordförande 2016 till 30/6-22

Sekreterare

Börje Ström

Musikskolans grundare 1980. Musikledare och rektor i Betelkyrkans Musikskola

Ledamot

Hanna Svensson

I grunden är jag utbildad oboeist. Mina studieår tillbringade jag i Oslo på Norges Musikhögskola.  Efter att ha pendlat under tio år mellan familjen i Örebro och mitt jobb i Dalasinfoniettan Falun, sa jag förra året upp mej för att kunna vara mer på hemmaplan med man och våra tre barn.

Numera jobbar jag deltid på ”El Sistema” som kör-och rytmiklärare på Brickebackeskolan här i Örebro. 

Två av våra barn går på musikskolan Crecendo. En av dem spelar fiol och en spelar piano.

 Musiken har genomsyrat hela mitt liv och hoppas att mina och andras barn kan få uppleva samma glädje och gemenskap som den gett mej! 

Ledamot

Sandra Vikerfors

Jag jobbar som narkosläkare på USÖ. Jag har vuxit upp i en “musikfamilj” och spelade själv Suzukifiol som liten Jag gick grundskolan på Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm.  Jag sjunger fortfarande i kör men övar fiol och cello med mina barn som spelar i musikskolan Crescendo. Jag är ny i styrelsen och tycker det ska bli jätteroligt att få hjälpa till att driva vår fantastiska musikskola framåt!

Ledamot

Erik von Schantz

Förälder till ett barn som spelar piano i Musikskolan Crescendo.
Suppleant

Niklas Karlsson

Ögonläkare och skicklig amatörmusiker på tvärflöjt och viola

Suppleant

Marina Prada Fröst

Förälder till två barn i musikskolan.

Bli stödmedlem i Musikskolan Crescendo

Du som vill bli stödmedlem i föreningen Musikskolan Crescendo, kostnad 50 kronor per läsår, hör av dig till Linn Elvkull så blir du registrerad och får information om våra trevliga konserter och arrangemang. Att du blir medlem är viktigt eftersom de bidrag föreningen kan söka är baserat på antalet medlemmar. Alla intäkter går oavkortat till föreningens verksamhet. Styrelsen jobbar helt ideellt.
Jag spelade fiol i Betelkyrkans Musikskola mellan 2003-2013. Musikskolan var en enorm trygghet för mig och blev som ett andra hem eftersom jag var där tre dagar i veckan. Fiolspelet har betytt så mycket för mig, inte bara musikaliskt utan även för min hållning och andning. Jag är så glad att nu komma till musikskolan med mina egna barn och önskar att Musikskolan Crescendo ska betyda lika mycket för de barn som går här nu som den gjorde för mig.

/Ebba Bock-Tylebrink med Nils och Otto