Piano eller orgel

Undervisning i piano och orgel

Pianot är kanske det allra mest populära instrumentet som kan användas inom de flesta musikgenrer. Genom att gå en pianokurs lär du dig grunderna i klassiskt pianospel eller ackordspel och kan utvecklas i din egen takt. Hos oss har vi individuell undervisning med 30 minuters lektion varje vecka. Av din lärare får du uppgifter att öva på hemma, så att du hela tiden utvecklas och blir säkrare i ditt spel. Några av de mest kända tonsättarna har skrivit underbara pianostycken. Lyssna gärna på “Månskenssonaten” av L. van Beethoven och pianomusik av W. A. Mozart och Frederick Chopin. 

Kyrkorgel, drottningen av alla instrument som spelas med både tangenter och pedaler. Hos AnnaKarin finns möjlighet att lära sig spela detta fantastiska instrument, både genom traditionell undervisning och för små barn enligt Suzukimetoden. Lyssna på J.S. Bach magnifika “Toccata och fuga” i D moll.

Piano, traditionell undervisning 

Orgel, Suzuki- och traditionell undervisning i orgel

AnnaKarin Gillberg Eriksson är piano- sång och körpedagog med många års erfarenhet, utbildad vid musikhögskolan i Örebro.

Hon har också kantorsutbildning och arbetat inom Svenska Kyrkan samt tagit en lärarexamen i suzukiorgel.

 

Detta får du lära dig

Lärare

AnnaKarin Gillberg Eriksson, piano

Information