Aktiviteter

Konserter

Musikskolan arrangerar varje år ett stort antal konserter, från mindre uppspel på grupplektioner till stora festkonserter. Ambitionen är att eleverna ska få många uppspelningstillfällen och även få lyssna på andra.

Några exempel på konserter är:

Unga Solister – Två gånger per termin arrangerar musikskolan konserter där eleverna får möjlighet att spela solo för publik.

Musikfest – En stor härlig konsert med scenen full av elever! 

Stödkonsert – Varje år arrangeras stödkonserter med professionella musiker och tidigare elever som spelar ideellt. Entréavgiften är frivillig och går oavkortat till musikskolan.

Musikcafé – Våra trevliga musikcaféer då publiken kan fika och lyssna på våra duktiga elever!

Nikolaikyrkan– Ibland vill vi byta miljö och gör konserter på andra ställen.

Fortbildning

Musikskolan Crescendo arrangerar varje år fortbildning för musiker och pedagoger för att bidra till inspiration, glädje och utveckling.

Som exempel har vi haft fiolspel och ergonomi med lektor Ulla Magnusson samt Music Mind Games med Magdalena Prahl. 

Vi är lyhörda för önskemål och arrangerar gärna fortbildning för dig och din grupp. Till varje kursdag ingår hembakta mackor och fika.

Speldagar

Musikskolan arrangerar roliga speldagar. Förutom våra egna pedagoger bjuder vi in gästpedagoger och elever från andra musikskolor.

Ring så spelar vi

Behöver du musik till din fest, tillställning eller möte så kan vi ordna det, här är några exempel:

20ClassicalMinutes

Avsluta arbetsveckan med en stunds ro för själen genom klassisk musik, en investering för dina medarbetares välbefinnande och påfyllnad av energi. 20 minuters musik med elever från Musikskolan.

Beethovenlunch

Bjud dina medarbetare på lunchkonsert.  Wirénkvartetten spelar till exempel  Beethovens stråkkvartett 0p 18 nr 4. Gulaschsoppa med bröd, kaffe och Linzertorte som på Beethovens tid.

Musik på ditt möte

Musik på ditt möte/ konferens/ torsdagsträff eller liknande. Våra duktiga elever spelar ett program efter dina önskemål.

Ge bort en hållbar och klimatsnål present - en konsert!

“Jag firade min födelsedag i Nora kyrka med Schuberts underbara stråkkvintett. Det var härligt att kunna bjuda min släkt och mina vänner på en sådan musikupplevelse innan vi firade med middag hemma hos mig!” Sven Andersson, Nora